Cel mai lung echipament de proces, realizat in Romania, va fi livrat de pe platforma IMGB, de catre un membru ROMATOM
august 14, 2020 0

Cel mai lung echipament de proces, realizat in Romania, va fi livrat de pe platforma IMGB, de catre un membru ROMATOM

 

Forumul Atomic Roman (“ROMATOM”) saluta realizarea Walter Tosto WTB, membru ROMATOM,  care a fabricat in premiera in Romania trei coloane de proces, pe platforma industriala IMGB, destinate utilizarii in cadrul unei rafinarii din Alexandria, Egipt.

Cea mai mare dintre coloane – Deisohexanizer Tray Column (Deisohexanizare) –  masoara 68 metri in lungime, 7.5 metri in diametru si are o greutate de peste 360 tone.  Producerea coloanelor a durat 11 luni, proiectarea si productia fiind realizate de Walter Tosto WTB.

Transportul coloanelor va fi realizat cu ajutorul echipamentelor speciale din dotarea Walter Tosto WTB  pe traseul Dunare – port Constanta – beneficiar.

“Ne mandrim ca aceste echipamente au fost proiectate si executate in fabrica noastra, localizata pe platforma IMGB. Aceasta realizare este inca o dovada a faptului ca activitatea pe platforma industriala IMGB este in continua dezvoltare, si totodata a faptului ca IMGB este si va fi un furnizor important, nu doar pentru industria globala dar si pentru industria romaneasca, inclusiv pentru industria nucleara. Reprezentantii companiei pe care o reprezint investesc in continuare in fabrica situata pe platforma IMGB, prin modernizari continue prin achizitii de echipamente performante specifice productiei sale, extinderi ale capacitatii curente de productie si realizarea unei scoli pentru sudori si lacatusi in vederea asigurarii si cresterii fortei de munca calificate pentru viitoarele proiecte”, Lucian RUSU, Director General Adjunct in cadrul Walter Tosto WTB si Presedinte ROMATOM.

Walter Tosto WTB este o companie specializata in producerea de echipamente pentru industria de Petrol si Gaze, Petrochimie, Chimie si Industria Nucleara. Una dintre investitiile globale, de importanta majora, pentru care compania italiana este unul dintre furnizorii importanti, il reprezinta proiectul ITER, ce presupune proiectarea, executia si asamblarea celui mai mare reactor nuclear bazat pe tehnologia de fuziune a atomilor. Walter Tosto a executat si livrat deja parti componente ale acestui reactor, ale carui faze de asamblare sunt in plina desfasurare.

 

Biroul de presa ROMATOM