decembrie 12, 2017 0

 

Comunicat de presa

Domnul Teodor Chirica a fost ales Presedinte al Forumului Atomic European

 

Forumul Atomic Roman („ROMATOM”) anunta alegerea domnului Teodor Chirica, Presedinte onorific  al ROMATOM, in pozitia de Presedinte al Forumului Atomic European („FORATOM”), ca urmare a deciziei Adunarii Generale FORATOM din data de 12 decembrie 2017. Anterior dl. Teodor Chirica  a detinut functia de vice-presedinte FORATOM incepand cu data de 20 iunie 2016.

Dl. Teodor Chirica este expert in domeniul nuclear, cu o bogata experienta in management de proiect, ocupand de-a lungul timpului pozitii executive in cadrul companiilor romanesti si straine responsabile pentru implementarea de proiecte nucleare. Dl. Teodor Chirica este membru al Comitetului Executiv al FORATOM incepand din anul 2006, pozitia din care a contribuit la promovarea tehnologiilor nucleare pe plan european, elaborarea strategiilor si politicilor energetice europene, implicandu-se ulterior in procesul de consultanta pentru realizarea strategiei energetice a Romaniei 2016-2030 cu perspectiva anului 2050, din perspectiva unui expert in industria nucleara. Din luna octombrie 2017, dl. Teodor Chirica ocupa pozitia de expert pe probleme de energetica nucleara/consilier al directorului general in cadrul SN Nuclearelectrica SA.

Alegerea domnului Teodor Chirica in functia de Presedinte al Forumului Atomic European este o recunoastere a expertilor romani in industria nucleara, a profesionalismului si a dedicatiei care sunt recompensate pe masura contributiei aduse. Romania este pe harta nucleara a Europei atat prin prisma proiectelor nucleare strategice absolut necesare tarii noastre, dar si prin prisma specialistilor romani, un rezultat al unui indelungat proces de pregatire, perfectionare si implicare zi de zi. Sunt convins de faptul ca dl. Chirica va reprezenta o voce puternica, avand in vedere recunoasterea statutului de expert la nivel european, in dialogul cu institutiile europene, un promotor al energiei nucleare si al proiectelor de investitii si un liant intre Europa Centrala si de Sud-Est si Bruxelles prin corelarea politicilor energetice in vederea asigurarii independentei energetice si a sigurantei in aprovizonare” – Cosmin Ghita, Director General SNN.          

FORATOM reprezinta organizatia europeana a industriei nucleare, al carui scop este sustinerea programelor nucleare nationale, reprezentarea intereselor industriei nucleare in dialogul cu institutiile legislative europene, furnizarea de informatii, schimb de experienta si benchmarking in vederea alinierii si imbunatatirii aspectelor legate de siguranta in aprovizionarea cu energie, securitate nucleara, competitivitate, managementul deseurilor radioactive, protectia mediului, cercetare dezvoltare si informarea opiniei publice. FORATOM reprezinta peste 800 de companii din Europa care activeaza in domeniul nuclear si domenii conexe, printre  care si companiile membre ROMATOM.                                                                                    

Despre ROMATOM:

ROMATOM s-a constituit la data de 10 ianuarie 2001, când 14 companii, cu capital privat sau de stat, precum si doua asociatii non-guvernamentale, au decis constituirea Forumului Atomic Roman. In prezent, ROMATOM numara peste 30 de membri.

Asociatia are drept scop promovarea utilizarii in scopuri pasnice a energiei nucleare în Romania si susținerea programului nuclear national, precum si coordonarea tuturor activitatilor asumate prin aderarea si participarea Asociatiei la FORATOM – Forumul Atomic European. Totodata, ROMATOM militeaza pentru protectia si promovarea intereselor membrilor sai, reprezentand vocea industriei nucleare nationale, avand in vedere nivelul tehnologic si de know-how dobandite, in vederea fructificarii acestora in practica. http://romatom.org.ro/