iunie 27, 2017 0

Comunicat de presa: Presedintele onorific ROMATOM preia functia de Vice-presedinte FORATOM

 

Forumul Atomic Roman („ROMATOM”) saluta numirea Presedintelui onorific ROMATOM, dl. Teodor Chirica, in calitatea de Vice-presedinte al Forumului Atomic European („FORATOM”), in urma Adunarii Generale FORATOM din data de 20 iunie 2016. Dl. Teodor Chirica este expert in domeniul nuclear, cu o bogata experienta in management de proiect, ocupand de-a lungul timpului pozitii executive in cadrul companiilor romanesti si straine responsabile pentru implementarea de proiecte nucleare. Dl. Teodor Chirica este membru al Comitetului Executiv al FORATOM incepand din anul 2006, pozitia din care a contribuit la promovarea tehnologiilor nucleare pe plan european, elaborarea strategiilor si politicilor energetice europene, implicandu-se ulterior in procesul de consultanta pentru realizarea strategiei energetice a Romaniei 2016-2030 cu perspectiva anului 2050.

FORATOM reprezinta forul industriei nucleare europene, al carui scop este sustinerea programelor nucleare nationale, reprezentarea intereselor industriei nucleare in dialogul cu institutiile legislative europene, furnizarea de informatii, schimb de experienta si benchmarking in vederea alinierii si imbunatatirii aspectelor legate de siguranta in aprovizionarea cu energie, securitate nucleara, competitivitate, managementul deseurilor radioactive, protectia mediului, cercetare dezvoltare si informarea opiniei publice. FORATOM reprezinta peste 800 de companii din Europa care activeaza in domeniul nuclear si domenii conexe.

„Alegerea domnului Teodor Chirica in functia de Vice-Presedinte al Forumului Atomic European este o recunoastere a expertilor romani in industria nucleara, domnul Chrica avand o experienta impresionanta in acest domeniu. Reprezinta, de asemenea, prin vocea decizionala a Romaniei in acest forum european, o oportunitate de sustinere a energiei nucleare, a programelor de investitii, a necesitatii de corelare a politicilor energetice in sensul atingerii climatului echitabil in industria energetica la nivel european prin raportare la noile politici energetice”, a declarat d-na Daniela Lulache, Director General, Nuclearelectrica.

                                                                                                                  

Despre ROMATOM:

ROMATOM s-a constituit la data de 10 ianuarie 2001, când 14 companii, cu capital privat sau de stat, precum si doua asociatii non-guvernamentale, au decis constituirea Forumului Atomic Roman. In prezent, ROMATOM numara peste 30 de membri.

Asociatia are drept scop promovarea utilizarii in scopuri pasnice a energiei nucleare în Romania si susținerea programului nuclear national, precum si coordonarea tuturor activitatilor asumate prin aderarea si participarea Asociatiei la FORATOM – Forumul Atomic European. Totodata, ROMATOM militeaza pentru protectia si promovarea intereselor membrilor sai, reprezentand vocea industriei nucleare nationale, avand in vedere nivelul tehnologic si de know-how dobandite, in vederea fructificarii acestora in practica. http://romatom.org.ro/