Contribuie la consultarea publică pe Strategia Energetică a României 2025-2035
iunie 14, 2024 0

ROMATOM document dezbatere oublica strategia energetica a Romaniei

ROMATOM, asociația industriei nucleare din România, vă informează despre faptul că Ministerul Energiei a deschis, astăzi, pentru consultare publică proiectul Strategiei Energetice a României pentru perioada 2025-2035, extinsă până în anul 2050.

(poți accesa documentul de pe linkul de la finalul articolului)

Aceasta reprezintă un moment determinant pentru alinierea sectorului energetic la obiectivele de neutralitate climatică, susținând totodată creșterea economică și transformarea generală a economiei.

Documentul este disponibil pentru dezbatere publică până pe 13 iulie și va fi ulterior înaintat pentru aprobare în cadrul Guvernului. Prin mixul său energetic diversificat și resursele naturale, financiare și umane de care dispune, România are oportunitatea unică de a moderniza sectorul energetic, contribuind semnificativ la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și consumatorilor industriali. În elaborarea acestei strategii, Ministerul Energiei a colaborat cu experți, companii și instituții din domeniu, fără a recurge la consultanță externă sau cheltuieli suplimentare din bugetul statului.

Toate părțile interesate sunt încurajate să participe și să își exprime opiniile pentru a asigura că documentul reflectă nevoile și aspirațiile tuturor actorilor din industrie. Vă îndemnăm să examinați documentul și să contribuiți cu sugestiile și opiniile dumneavoastră.

Vă invităm să trimiteți feedback-ul la adresa de e-mail romatom.secretary@gmail.com cu subiectul „Consultare publica”, pe toate dimensiunile referitoare la lanțul de aprovizionare:
1. Consolidarea capacităților curente;
2. ⁠Expansiune prin măsuri care să încurajeze dezvoltarea anumitor oportunități de afaceri identificate prin activitatea curentă și care necesită sprijin (echipamente, training de personal, autorizări);
3. ⁠Expansiune majoră în arii noi de activitate prin noi facilități de producție, calificări ample de personal, expansiune internațională.

ROMATOM va centraliza toate propunerile și va transmite Ministerului Energiei un document de poziție. Aceasta este o oportunitate excelentă de a influența direcția politicii energetice a României. Așteptăm cu interes contribuțiile dumneavoastră până pe 9 iulie.

De asemenea, ROMATOM va reveni în perioada imediat următoare cu alte informații și mențiuni pe baza documentului pus astăzi în dezbatere publică.

CITIȚI AICI DOCUMENTUL pus în dezbatere publică și nota de fundamentare 

Nu uitați să trimiteți feedback-ul la adresa de e-mail romatom.secretary@gmail.com cu subiectul „Consultare publica”.