0

COMES S.A., din Săvinești-Neamț, Compania Mecanică de Echipamente Speciale, a fost fondată în 1977, are o experiență de peste 45 ani în proiectarea și fabricarea de utilaj tehnologic.

COMES a devenit prima opțiune din rândul furnizorilor de produse si piese de schimb destinate prelucrării țiteiului și a gazului natural, precum si a reparațiilor capitale de utilaj tehnologic în România.

Grupul are în total 230 de angajați, capital privat 100% românesc, și este la nivelul competitorilor din Europa Centrală.

Firma deține un punct de lucru în Constanța pentru servicii de mentenanţă şi service, respectiv pentru producţia şi instalarea de echipamente metalice, accesorii şi piese de schimb pentru rafinăria Petromidia, parte a grupului Rompetrol.

Instalațiile complexe, proiectele la cheie și infrastructura de fluide sunt reperele activității COMES începând din 2024, din cadrul noului punct de lucru ce urmează a fi deschis în Ploiești.

Ultima investiție strategică: pe langă echipamentele moderne, tip CNC, de prelucrat, sudat, debitat, fabrica dispune, de anul trecut, de singurul valț hidraulic de mare capacitate din România, pentru îndoire table de grosimi și dimensiuni foarte mari (140 mm);

În ceea ce privește partea de fabricație, COMES a produs recent 2 echipamente de referință, este vorba de 2 reactoare de hidrofinare – parte a unei instalații moderne de hidrocarburi – speciale prin gabarit (240 tone fiecare), și materialul de construcție (carbon înalt aliat placat cu otel inox).

Apoi, COMES a fost singura companie care a răspuns provocării de înlocui 78 de conducte de abur, măsurând în total 12 kilometri, pentru Lukoil, Ploiești. Execuția lucrărilor a început la momentul opririi instalațiilor tehnologice ale rafinăriei în noiembrie 2023, și va continua pe perioada fiecărei revizii tehnice generale până în anul 2025.

Lucrările s-au desfășurat cu ajutorul a 250 de oameni, sudori și lăcătuși mecanici, și a inclus demontarea conductelor de înlocuit, montarea conductelor noi la poziție, execuția tratamentelor termice, a controalelor nedistructive, probelor de presiune și asistența tehnică la pornirea instalațiilor.

O direcție de dezvoltare conexă a companiei este creșterea serviciilor de reparații și construcții la cheie inclusiv în regim de antrepriză generală.

Mai multe detalii despre companie, se regăsesc pe www.comes.ro. Solicitările de oferte de produse ce vă pot servi în activitatea de producție, mentenanță și remediere sau înlocuire de echipamente statice sub presiune, se transmit către office@comes.ro.

COMES S.A
COMES S.A
ViziteazaMembrulViziteaza