ROMATOM anunta cu regret trecerea in nefiinta a domnului Serban Valeca
mai 17, 2022 0
Industria nucleară a pierdut un om extraordinar, un specialist, un om care și-a dedicat viața dezvoltării industriei nucleare în România, profesionistul care a contribuit esențial la poziționarea României în topul industriei nucleare la nivel global.
Domnul Șerban Valeca a fost doctor în științe industriale și profesor universitar, Guvernator al României la Agenția Internațională pentru Energie Atomică de la Viena, Președinte al Consiliului Științific al Institutului de Cercetări Nucleare ICN Pitești și fost Ministru al Cercetării și Inovației.
40 de ani de experiență în industria nucleară, experiență care a venit din pasiune, din dorința de a pune România pe harta internațională a energeticii nucleare, din voința extraordinară de a dezvolta, de a construi, de a crește oameni. Domnul Șerban Valeca a fost Director General pentru coordonarea programului nuclear național Unitatea 2 CNE Cernavodă, omul și expertul direct implicat în punerea în funcțiune a celei de-a 2 unități nucleare din România.
Generațiile de nucleariști ale CNE Cernavodă îi mulțumesc și continuă zi de zi să-i confirme și să-i întărească expertiza și pasiunea.
Profesor apreciat, autor al multor publicații de specialitate, rapoarte de cercetare și deținător de brevete de invenții, domnul Șerban Valeca a inspirat și ghidat generații pentru excelență profesională în industria nucleară.
SN Nuclearelectrica SA îi este profund recunoscătoare pentru tot, îi mulțumește și îi onorează cariera profesională, devotamentul pentru industria nucleară și activitatea în cadrul Consililui de Administrație, domnul Șerban Valeca punând pasiunea pentru nuclear pe primul loc, până în ultimele momente.
Sincere condoleanțe familiei! Drum lin, domnule profesor!