ROMATOM, membru oficial în cadrul European Industrial Alliance on SMRs
mai 2, 2024 0

ROMATOM, membru European Industrial Alliance on Small Modular Reactors

Suntem încântați să anunțăm confirmarea oficială a ROMATOM ca membru în Alianța Industrială Europeană pentru Reactoare Modulare Mici (European Industrial Alliance on SMRs). ROMATOM a primit, deja, invitația de a participa la prima Adunare Generală, ce va fi organizată la Bruxelles, la finalul lunii mai.

Participare ROMATOM ca membru în cadrul European Industrial Alliance on SMRs este o etapă semnificativă pentru industria nucleară din România și reprezintă o recunoaștere a angajamentului nostru continuu pentru inovație și dezvoltare tehnologică.

Alăturarea la această alianță la nivel european, dar și statutul nostru de membri în cadrul Nucleareurope, ne va permite să realizăm pași importanți în direcția promovării supply chain-ului din România și va accelera implementarea soluțiilor SMR în Europa, contribuind astfel la tranziția energetică verde.

Ne bucurăm de această realizare și suntem entuziasmați să putem utiliza acest nou parteneriat la nivel european pentru a aduce beneficii în cadrul comunității noastre. Prin consolidarea cooperării la nivelul UE, Alianța va accelera desfășurarea primelor SMR în UE până la începutul anilor 2030.

Invitată la Adunarea Generală ROMATOM din martie 2024, Laura Constantin, Director General Adjunct Servicii Corporative în cadrul Nuclearelectrica a oferit noutăți despre strategia SMR în România: